15. Wekerlei Garázsvásár Fesztivál programja 2022. szeptember 10.

Különös garázsok különös vására

Ahol a kék metró vonala déli irányba haladva majdnem a végéhez ér, a Határ úti állomástól jó három percnyi járóföldre, a 110 éves famatuzsálemek árnyékában találod ennek a különös kertvárosnak, Wekerlének a kapuját. Most te is részese lehetsz, ahogy “a falu a városban” méhkasként bolydul fel az immáron 15. Wekerlei Garázsvásár Fesztivál
ünnepén – gyere és fedezd fel a különös garázsokat, kerteket, házikókat és utcákat miközben együtt vásározunk délutánig!

233 wekerlei család portékái között nézelődhetsz 2022. szeptember 10-án, szombaton 9-17 óráig, hogy megtaláld az új kedvenc könyvedet, a gyerkőc leendő építőkockáit vagy azt a meleg pulóvert, ami amellett, hogy melegít, erre a wekerlei napra fog emlékeztetni a borongós őszi reggeleken is. És hogy mitől még különösebbek most a garázsok? Érdemes kérdezősködni (vagy a térképes füzetkét olvasni), mert ha szemfüles vagy és figyelsz, meglepetés programokra, előadásokra és akár finomságokra is bukkanhatsz az 52 helyszínen. A garázsvásári helyszíneket felfedő térképét keresd a honlapunkon!

Izgalmas programok

10:00 Közösségi éneklés garázson innen és túl (Kós Károly téri zenepavilon)
10:00 Három kiscica meséje – Bábelőadás (14. helyszín – Mészáros L. u. 27.)
11:00 GeriDorka Handpan Duó (48. helyszín – Zalaegerszeg u. 29.)
13:00 GeriDorka Handpan Duó (a másik bolt – Kós Károly tér 13.)
15:30 Zápor, eső, bogarak – Bábelőadás (14. helyszín – Mészáros L. u. 27.)

Ha napközben nem találod valamelyik helyszínt vagy netán Wekerle különös utcahálózata tréfált meg, akkor keresd a garázsvásár infopontot a térképen a KÖZÖS Kávézó előtti téren (Nádasdy u. 1). A garázsvásár nyitvatartási ideje alatt a szervezők segítenek, hogy könnyebben megtaláld a kinézett helyszíneidet. És persze ha kérdésed van, arra is szívesen válaszolnak!

Ha barangolás közben megéhezel, érdemes felkeresned Wekerletelep valamelyik vendéglátóhelyét – garázsvásáros ajánlattal készül a KÖZÖS KávézóA másik bolt, a Kenyérke pékség, az Éléskamra, a Vetrece Kávéház és a Wekerle Étterem. A Kistigris Fagyizóban és a Wekerlei Kávézóban feltöltheted a cukorraktáraidat, hogy legyen energia a délutáni vásározásra és a Wekerle Sörözőben is megpihenhetsz egy ital mellett napközben.

Ne csüggedj, ha nem tudod végiglátogatni az összes helyszínt, a garázsvásár évente kétszer kerül megrendezésre, az aktuális infókért kövesd a Wekerlei Garázsvásár Fesztivál Facebook és Instagram oldalát, valamint minden hasznos hír a wekerleigarazsvasar.hu oldalra is felkerül. Jövőre is várunk nagy-nagy szeretettel!

A Wekerlei Garázsvásár Fesztivál kezdetektől fogva közösségi szervezésben valósul meg, a telepen élő önkéntesek szorgoskodnak azon, hogy az ideérkezők élményekkel és kincsekkel teli “zsákkal” térhessenek haza.