18. Wekerlei Garázsvásár Fesztivál – 2024. április 20-21.

Ha tavasz, akkor tavaszi garázsvásár! Nyílnak a kerti virágok, és nyílnak az udvarok is Wekerlén: már nem kell sokat várni, és eljön április 20-21., a Wekerlei Garázsvásár Fesztivál hétvégéje! 

Ez a hétvége az izgatott alkudozásokról, a beszélgetésekről, az összemosolygásokról szól: aki ismeri a fővárosi Wekerletelepet, az tudja, hogy náluk már egy hétköznapi séta is élmény, de a garázsvásár idején az utcák megtelnek nyüzsgéssel, a máskor rejtve maradó kertekbe is bekukkanthatunk, ráadásul izgalmas holmikra is szert tehetünk! 

A kincskeresés mindenkinek másról szól, de egy biztos: a Wekerlei Garázsvásár Fesztiválról senki nem tér haza üres kézzel! Április 20-án 9 és 17 óra között, április 21-én 10-15 óra között 65 wekerlei udvarban több mint 330 család várja, hogy a kíváncsi látogatók náluk találják meg a szívüknek kedves vásárfiát. Gyerekruhák, játékok, könyvek és megunt konyhai eszközök cserélnek itt gazdát, de gyakran bukkannak fel izgalmas alapanyagok kézműveskedéshez, gyűjteményekbe illő legók és porcelánok, biciklik és retró bútorok is. Ajánlott mindenhova benézni, alkudni pedig szinte kötelező! Már 1-2 órára is izgalmas program lehet, de akár egy egész napos sétát, család- és kutyabarát élményeket ígér a hangulatos Wekerletelep és a Garázsvásár Fesztivál.

Főszerepben: a fenntartható otthon

A tavaszi Wekerlei Garázsvásár Fesztivál vezérfonalául a fenntartható otthon témáját választották a szervezők: a bolhapiacok és garázsvásárok jó alkalmat kínálnak izgalmas lakberendezési tárgyak és bútorok beszerzésére, a használt holmik pedig nemcsak kedvező árú megoldást jelenthetnek az újonnan vásárolt berendezésekkel szemben, de hozzájárulnak a hulladék csökkentéséhez is. Egy-egy régi asztal vagy képkeret, amit másodkézből szerzünk be, évek, évtizedek történetét hordozza magában, ami egyedivé varázsolja az otthonunkat. Ehhez a fenntartható szemlélethez kapnak tippeket az érdeklődők online és a garázsvásáron is, olyan apró ötletek formájában, amivel hozzájárulhatnak a hulladék csökkentéséhez és régi holmik újrafelhasználásához.

A garázsvásári helyszínek Wekerletelep területén elszórva találhatóak, az eligazodást a garázsvásári térkép segíti majd, melyben az árusító helyszínek mellett megtalálhatók a legnépszerűbb wekerletelepi vendéglátóhelyek is. A térkép az esemény előtti héten kerül fel a honlapra, valamint az eseményen korlátozott számban nyomtatott formában is beszerezhető lesz.

Linkek: