17. Wekerlei Garázsvásár Fesztivál – 2023.09.16.

17. Wekerlei Garázsvásár Fesztivál plakát

Kertvárosi kincskeresés kicsiknek és nagyoknak

Van egy hely Budapesten, ahol az ezer kincset rejtő udvarok kapui évente kétszer nyitva állnak a kíváncsi vásározók előtt: a Wekerlei Garázsvásár Fesztivál ősszel és tavasszal is látogatásra csábítja nemcsak a környéken lakókat, de mindenkit, aki szívesen barangolna a különleges hangulatú budapesti városrészben egy-egy jó fogás reményében. 

A kincskeresés mindenkinek másról szól, de egy biztos: a Wekerlei Garázsvásár Fesztiválról senki nem tér haza üres kézzel! Szeptember 16-án 74 wekerlei udvarban több mint 320 család várja, hogy megtaláld náluk a hőn áhított vásárfiát. Gyerekruhák, játékok, könyvek és megunt konyhai eszközök cserélnek itt gazdát, de gyakran bukkannak fel izgalmas alapanyagok kézműveskedéshez, gyűjteményekbe illő legók és porcelánok, biciklik és retró bútorok is. Ajánlott mindenhova benézni, alkudni pedig szinte kötelező!

A kincskeresők eligazodását a Kincskereső térkép segíti, melyben az árusító helyszínek mellett megtalálhatók a legnépszerűbb wekerletelepi vendéglátóhelyek is. Az online térkép megtalálható a weboldalon, nyomtatott formában pedig beszerezhető lesz a garázsvásári udvarokban valamint a Kós Károly téri infópont és nyugisziget állomásunkon.

Programok:

🎉 Hétvégi vendégség: Idén ősszel, a garázsvásár ideje alatt, Wekerletelep központjában, a Kós Károly téren is egész nap programok várnak a Wekerlei Társaskör szervezésében.

🌱 Infópont és nyugisziget: A vásár nyitvatartási idejében Garázsvásári infópontot és nyugiszigetet is találsz a Kós Károly téren, a templom felőli bejáratnál! Ha eltévedtél, itt tudsz térképet és/vagy útbaigazítást kérni. És ha csak elfáradtál, itt megpihenhetsz!

🎬 Kertmozi: Ha kipihennéd az egész napos vásározás fáradalmait,  akkor a Post Balatonon ezt megteheted 19:30-tól fish&chips-szel és egy egész estés nevetéssel várunk!

 

Minden helyszínen találkozni fogsz egy adománygyűjtő persellyel: már hagyomány, hogy az udvarokba betérve egy-egy tál süteménnyel, limonádéval vagy épp málnaszörppel vendégelnek meg a háziak. Kóstolj, falatozz bátran, és ha jól esett, cserébe dobj adományt a perselybe. Minden alkalommal egy-egy wekerletelepi vagy kispesti ügyet támogatunk a bevétellel, ez alkalommal a Kispesti Tanodának gyűjtünk. Ha teheted, te is járulj hozzá a hátrányos helyzetű gyerekek uzsonnájához!

Uzsonnára a Tanodába