Nyomozás a garázsvásáron

ÚJABB ELVESZETT MŰTÁRGY KERÜLT ELŐ A GARÁZSVÁSÁRRÓL​

A műalkotások és műtárgyak sorsa sokszor kalandos, elvesznek az idők során, majd a legváratlanabb helyeken tűnnek fel. Aki figyelmes, és valódi értékeket keres a szeme, az nyomukra bukkanhat, akár egy garázsvásáron is!

Azonosítsd a hétköznapi kincsek közt megbúvó különleges műalkotásokat és kapd meg te a megtalálók jutalmát!

Merre induljak?

Nyomozásod szombatra időzítsd, mert a műtárgyaknak másnapra már csak hűlt helyét leled. Szombati nyitvatartás 9:00-17:00.

1.  Tálas u. 27. 🔍 Borostyánnak közepén, zöld kapunak szegletén, áll egy vén fa, van-e rajta két macska?

5. Csaba köz 3. 🔍 Kapun belépsz, balra fordulj, s juharfácska árnyékában, barna fedőn rímet mormolj.

11. Bercsényi u. 11. 🔍 Rózsabokor tövisén keresd a jelet, mi elkísér, vigyázz meg ne szúrjon, a nyeremény ezen ne múljon!

16. Petur u. 11. 🔍  Kocsibehajtó végén, virágzó rózsabokrot leled, melytől 4-5 lépésnyire felfele tekints: az agyag  madáretető rejti a következő jelet.
28. Mészáros L. u. 27. 🔍Kertek alatt, keresd a falat, hol él és virul a független magyar közt… Téglakupac lesz veled, mikor a nyomot megleled – keresd a lyukat, az mutat utat.
35. Dobó Katica u. 75. 🔍Olívaszín spaletták előtt, piros kendős hölgy néked mond jövőt. 

Nyomozati jegyzőkönyv

Minden jó nyomozó tudja, hogy a munkája része a dokumentálás is, hiszen honnan fogják a többiek megtudni, hogy milyen kincsekre leltek. Természetesen jegyzőkönyvet kell készíteni a megtalált tárgyakról és tulajdonságaikról. Persze a jutalom sem marad el, mert a szemfüles nyomozók között értékes ajándékokat sorsolunk az Imagine Budapest felajánlásában. 

Az Imagine Budapest kreatív kulturális műhely 3 db, egyenként 3 rejtvényfüzetet tartalmazó csomagot ajánlott fel a legügyesebb nyomozóknak: a beküldők között sorsolással fogunk dönteni.  Ha tetszett a játékunk, akkor imádni fogjátok az Imagine Budapest sétáit is: ezek a különleges városi rejtvényfüzetek a főváros és környékének titkos történeteit mesélik el játékos módon.

Az egyes útvonalak különböző tematikákra felfűzve 6-6 állomás bejárására hívják az olvasót, ahol az egyes helyszínek bemutatása mellett játékos fejtörők is várják. A rejtvényfüzetek több órás programot kínálnak, kötöttségek nélkül: saját tempóban, egyedül vagy barátokkal, családdal is teljesíthetőek az útvonalak.