16. Wekerlei Garázsvásár Fesztivál 2023. április 22-23.

Rejtélyes garázsok tavaszi vására

Csendes kisváros a budapesti forgatagban – mi az? Ez bizony nem más, mint Wekerletelep, a 110 évesnél is idősebb munkástelep, ami barátságos platánok árnyékában bújik meg a Határ úti metrómegállótól néhány lépésnyire. Április 22-23-án lehetőség nyílik a felfedezésére, és most nem csak az utcákon barangolva csodálkozhatunk rá a telep kincseire, hanem a – máskor hétköznapi halandó szeme számára rejtve maradó – rejtélyes garázsokba és udvarokba is bepillanthatunk a 16.  Wekerlei Garázsvásár Fesztivál keretein belül. 

Idén először a wekerlei udvarok nem csak szombaton, de sokan közülük vasárnap is fogadják a garázsvásári kincskeresőket. Az első nap 300 wekerlei család 65 udvarban, másnap pedig 120 család 30 udvarban várja majd, hogy megtaláld náluk az áhított vásárfiát. Ha figyelmesen tanulmányozod a térképet, a vásári helyszíneken újrahasznosító kézműves foglalkozásokat és bábozó, mesemondó előadásokat is találsz, valamint mindkét nap jelentkezhetsz wekerlei alkotók, vállalkozók workshopjaira is.

Minden helyszínen fogsz találkozni adománygyűjtő persellyel – ezúttal az egyik wekerletelepi óvoda, a Vonás Ovi ügye mellett tettük le a voksunkat és egész hétvégén csúszdára gyűjtünk az ovisoknak. Ha teheted támogasd te is a csúszda megvásárlását! 

Ha barangolás közben megéhezel, érdemes felkeresned Wekerletelep valamelyik vendéglátóhelyét – garázsvásáros ajánlattal készül a KÖZÖS Kávézó,  A másik bolt a Post Balatonnal együtt, a Kenyérke pékség, az Éléskamra, és a Vetrece Kávéház. A Kistigris Fagyizóban és a Wekerlei Kávézóban feltöltheted a cukorraktáraidat, hogy legyen energia a délutáni vásározásra és a Wekerle Sörözőben is megpihenhetsz egy ital mellett napközben. 

A garázsvásári helyszíneket felfedő térképét keresd a honlapunkon, a workshopokra pedig a Facebook oldalunkon tudsz jelentkezni! A kincskeresők eligazodását garázsvásári füzet is segíti, amiben a térkép mellett fellelhető a vásári helyszínek nyitvatartása és az éttermek listája is. A füzeteket a garázsvásári udvarokban keresd! 

23_Wekerlei_garazsvasar_matrica_crop_05

Ne csüggedj, ha nem tudod végiglátogatni az összes helyszínt, a garázsvásár évente kétszer kerül megrendezésre, az aktuális infókért kövesd a Wekerlei Garázsvásár Fesztivál Facebook és Instagram oldalát, valamint minden hasznos hír a honlapunkra is felkerül.