Programok 2022. április 23-24.

Elvarázsolt wekerlei garázsok vására

Több, mint 100 éves platánsorok, csendes kis utcák, “mézeskalács” házak és összetartó közösség, vidéki életérzés a nagyvárosban – ez Wekerle. A 20. század elején épült telep most téged is tárt karokkal vár, hogy az utcácskák bebarangolása mellett az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Wekerlei Garázsvásár helyszínein kutakodj kincsek után. Idén először már két napot is garázsvásár fesztiválozhatsz a Budapest belvárosától mindössze fél órányi békávézásra található Wekerletelepen. 

2022. április 23. (szombat)

Az első napon 48 wekerlei helyszínen 200 család továbbadásra megérett holmijai között tudsz válogatni, hogy megtaláld az általad keresett gyertyatartót, könyvet vagy éppen gyerekjátékot. A helyszínek pontos térképét keresd a honlapunkon. Ezen a napon a garázsvásár mellett Föld napja programok is várnak a Kispiacon, sőt piaci reggeli vagy őstermelői sétáló tál a KÖZÖS kávézóban, 17 órától pedig DJ Vedat garázs afterpartyjában vezetheted le a nap izgalmait a Kispiac galérián. Ha napközben megéhezel, érdemes felkeresned Wekerletelep ikonikus delijét, A másik boltot, ahol garázsváráros ebédmenü vár, ha pedig az elemeidet töltenéd fel, a Kenyérke pékségben a helyed, ahol a péksütid mellé ajándék kávé jár.

2022. április 24. (vasárnap)

A második napon wekerlei alkotók, kisvállalkozók kertjébe és munkásságába leshetsz be garázsworkshopok keretein belül. Lesz itt farmerfestés, nemezelés, borkóstolás, ékszerkészítés, pizzasütés, sőt még bútorfestési alaptechnikákat is tanulhatsz, de beleshetsz akár egy wekerlei kislakás berendezésének lehetőségeibe is. A garázsworkshopok résztvevői létszáma limitált, előzetes regisztrációhoz kötött, a részleteket, az árazást a honlapon találjátok és a foglalást is ugyanitt tudjátok megtenni.

Mindkét nap barangolhatsz szervezetten is Wekerletelepen – a Wekerlei Séták jóvoltából szombaton “Wekerlei garázsvásári lézengő” és “Kertvárosi történetek” sétán vehetsz részt, vasárnap pedig a “Múltbéli jövőépítők” és a “Szabályok útvesztőjében” séta programon ismerheted meg jobban a több, mint 110 éves munkástelepet. A sétákra előzetes jelentkezés a Wekerlei Séták sétanaptárjában.

A Wekerlei Garázsvásár Fesztivál kezdetektől fogva közösségi szervezésben valósul meg, a telepen élő önkéntesek szorgoskodnak azon, hogy az ideérkezők élményekkel és kincsekkel teli “zsákkal” térhessenek haza. A fesztivál ezidáig minden évben kétszer került megrendezésre, de a szervezői csapat gondolkozik újabb lehetőségekben is – a legfrissebb infókért kövessétek a Wekerlei Garázsvásár Fesztivál Facebook és/vagy Instagram oldalát, valamint minden hasznos hír a honlapunkra is felkerül.